maanantai 23. huhtikuuta 2007

Opintotarjonnan lisääminen/ Kaksoistutkinnot

Kaksoistutkintoja( yo + ammatillinen) on tähän mennessä suoritettu oikeastaan vain Lohjalla. Opetusjärjestelyt ovat olleet aika kimurantit, joka lienee osasyy siihen ettei kaksoistutkintojen määrä ole ollut tilastojen valossa kovin suuri. Päätimme laittaa opetusjärjestelyt uusiksi -ja saimme oppilaitosten välisenä yhteistyönä luotua mallin, johon uskomme nyt vahvasti.

Pääperiaate kaksoistutkintojen tarjonnassa on se, että ne ammattiin opiskelevat jotka haluavat myös yo-lakin, opiskelevat kieliä ja matematiikkaa Lohjan Yhteislyseon lukiolla perjantaisin. Siis vain perjantaisin -mutta kolmen vuoden ajan. Tämä joustavoittaa kovasti opetusjärjestelyjä myös ammatillisella puolella, ja poistaa kokonaan kesken päivän oppilaitoksesta toiseen siirtymisen ongelman.
Laadimme tämän mallin viiden oppilaitoksen yhteistyönä. Opetuksen lukiolla järjestää luonnollisesti Lohjan Yhteislyseon lukio itse, oppilaat tulevat Länsi-Uudenmaan koulutuskeskuksesta (Lohja), Lönnrot Opistosta ( Sammatti), Kisakallion Urheiluopistosta (Lohja) sekä Kanneljärven Opistosta (Lohja). Uskomme, että näistä neljästä ammatillisesta oppilaitoksesta saamme kerättyä yhteensä ryhmällisen opiskelijoita, joita opetetaan lukiolla omana ryhmänään.
Hakeutuminen kaksoistutkintoa suorittamaan tapahtuu kesäkuussa, jolloin yli 7,2 keskiarvolla oppilaitoksiin valituksi tulleet saavat hakulomakkeen valintakirjeen mukana.

Ei kommentteja: