torstai 9. lokakuuta 2008

Pedagogiikka haltuun -siinäkö kaikki?

CICEROn johtaja Professori Kristiina Kumpulainen esitteli TIEKEn seminaarissa raporttia tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskelussa. Hän kiteytti raportin antia mm. seuraavasti: " Tietoa on niin paljon, että sen välittäminen kaikille samanlaisena on mahdotonta. Oppiminen on muuttunut - mutta onko opetus muuttunut? "
Raportissa todetaan mm. seuraavaa:
"Yhä useammalla opettajalla on mahdollisuus käyttää tieto- ja viestintäteknologiaa opetuksessaan. Vaikka koulujen ja kuntien varustetasoissa on edelleen suuria eroja, alkavat opettajien tekniset taidot ja edellytykset teknologian päivittäiseen hyödyntämiseen olla kunnossa. Laajojen OPE.fi-koulutusten avulla opettajien osaaminen on saatu tasolle, joka antaa hyvät edellytykset teknologian käytölle. Kouluilla on siitä huolimatta haasteita – teknologian käyttö oppimisen välineenä ei ole lisääntynyt.
Teknologian käytön ongelmia ei ole teknologiassa tai käyttäjien teknisessä käyttötaidossa. Suurimmat ongelmat löytyvät koulukulttuurin ja pedagogiikan vähäisestä muutoksesta, sekä siitä, että opettajilla ei ole riittäviä pedagogisia malleja teknologian siirtämiseksi omaan opetukseen."
Lue lisää CICEROn raportista.....

Ei kommentteja: