maanantai 7. joulukuuta 2009

Joulun aikaa!


Taaspa se yksi syksy vierähti. Koulutyössä on kyllä niin kiivas tahti että viikot ja kuukaudet vain vilahtaa. Joululoma on jo varmaan useimpien mielessä ja kaikenlaiset koulukiireet vielä koulussakin ennen kuin pääsee kinkunpaistoon. LUKU-verkostossa on haettu uutta toimintamallia koulutusten järjestämiseen, ja täytyy sanoa että se malli on vielä hakusessa. Tarjomamme koulutukset eivät kovin hyvin vetäneet väkeä. Syynä lienee osin myös se, että kouluissa on tarkat säännöt sijaisista näin laman keskellä, ehkä myös sisällöllisesti on joitain syitä mistä emme tietenkään saaneet mitään palautetta. Pohdimme muita vaihtoehtoja, mutta valmista ilmoitettavaa tulee vasta helmikuun arviointiseminnarin myötä, joka pidetään siis 2.2. 2010.

Tänä syksynä on valmisteltu sääntöjä verkko-opetuksen korvauskäytänteisiin liittyen. Luottamusmiehet ja valittu työryhmä on tehnyt erittäin yksityiskohtaisen ehdotuksen eri tilanteisiin liittyvistä opettajille maksettavista korvauksista. Esitys on nyt menossa kuntien sivistystoimiin lausunnolle ja keväällä varmaankin saadaan se lopulliseen muotoon. Tarkoituksena on, että LUKUverkoston kouluilla on yhteiset säännöt mitä eri opetustilanteissa maksetaan. Onhan jotenkin opettajlle kuitenkin korvattava tehty työ, olipa opiskelijoita sitten omasta koulusta tai lähinaapurista, yksi tai useampia.

Arviointiseminaariin ovat tulossa opot, rehtorit ja tutorit - kertokaa heille mitä toivotte tapahtuvan tällä rintamalla. Mikä olisi koulutuksen aihe, joka saisi sinut osallistumaan, milloin se pidettäisiin -aamulla iltapäivällä vai milloin? Kuinka pitkään se saisi kestää, pitäisikö siitä tulla opintopisteitä tai muuta dokumenttiä? Olisiko se VESO-koulutusta?

Mutta ensin mieli ja kroppa tarvitsee lepoa- Levätkäämme siis! Uusin ajatuksin Uuteen Vuoteen- Hyvää ja rauhaisaa Joulunaikaa!
t. TL

Ei kommentteja: